ZAMENA EKRANA: CENA NA UPIT
Kontakt Telefon
064 242 60 60
Adresa laptop servisa
Dimitrija Tucovića 128, Zvezdara, Beograd
Radno vreme
Pon - Pet: 10:30 h - 18:00 h
Subotom zakazivanje
Nedelja neradna

Zamena ekrana na laptopu

zamena ekrana na laptopu

Zamena ekrana na laptopu ili tabletu se obavlja u slučaju da je displej vidno oštećen usled mehaničkog oštećenja. Najčešći kvar ekrana je fizičko oštećenje, nagažen ekran, dete je selo na laptop, pregažen laptop, laptop je pao sa sa stola, ili nije bitno, ne radi ekran. Svejedno, laptop servis beograd radi zamenu ekrana na laptopovima bilo kog brenda i sve se završava bukvalno u istom danu.

Kvarovi su različiti, pri čemu se polomi ekran do te mere da se slika na displeju nepravilno prikazuje ili uopšte nema slike. Cena zamene ekrana sa našom uslugom kreće se između 7.500 - 25.000 dinara, pri čemu su ekrani skupi ako se radi o "Touch" varijanti. Na cenu ekrana utiče i njegova veličina (koliko je inča) kao i da je reč o standardnom ili slim displeju.

Polomljen ekran laptopa se ne popravlja

Važno je znati da se polomljen ekran laptopa ne popravlja već se menja identičnim ekranom. Zamena ekrana na laptopu se obavlja u roku od pola sata, pri čemu je potrebno najpre razervisati ekran kako bi isti bio spreman za zamenu.

Najčešće se problem na ekranu laptopa manifestuje u vidu krhotina, crne ili raznobojne linije, štrafte, pruge. Međutim, pored mehaničkog oštećenja, veoma često se dešava da korisnici neadekvatnim sredstvima čiste ekran laptopa i na taj način oštete površinski sloj pa i dubinski nakon čega je takav ekran neupotrebljiv. Bilo kakvo agresivno sredstvo za čišćenje izaziva obavezno trenutno ili odloženo oštećenje displeja. U agresivna sredstva spadaju sve tečnosti i sprejevi koji u sebi sadrže alkohol, acetone, razređivače, benzin, sapune ... itd.

KAKO DA ZNAM DA LI JE EKRAN POKVAREN ?

 • Na ekranu se pojavljuju linije, horizontalne ili vertikalne, raznih boja i debljina
 • Ekran ima sliku ali se vidi da je fizički polomljen i prikazuje se crna nepravilna razlivena linija
 • Ekran stalno treperi
 • Ekran se veoma slabo vidi danju i noću
 • Ekran čas radi čas ne radi i menja boje

Napomena: Ukoliko se desi da je određeni ekran za laptop ili tablet redak, odnosno da je neophodno da se poruči iz uvoza, tada ćete biti u obavezi da na račun servisa obavite uplatu avansa za poručivanje. Kada ekran dođe u servis, obavestićemo vas o tome.

CENA ZAMENE EKRANA NA LAPTOPU I TABLETU

Cena zamene ekrana na laptopu obuhvata sve od dijagnostike do samog procesa demontaža i montaža novog ekrana. Bitno je napomenuti i to da postoje dve opcije za zamenu ekrana i to:

 1. Nov ekran za laptop, sa garancijom 6 meseci
 2. Polovan ekran za laptop, garancija 30 dana

I polovan kao i novi ekran radi bez problema, bez ikakvih skrivenih mana.

 

Tipovi laptop ekrana i njihova zamena

 • Prema modelu laptopa biće određen i model displeja koji je u potpunosti kompatibilan. U principu, najčešće se ugrađuju CCFL LCD (Cold Cathode Fluorescent Lamp) i noviji LED ekrani. Prvi tip ekrana dolazi sa inverterom i lampom/lampama i polako izlazi iz upotrebe. LED ekrani su hladni, ekonomičniji i dugotrajniji. Međutim, tamo gde mora CCFL ne može se ugaditi LED ekran i obrnuto.
 • Ekrani-displejevi se najčešće razlikuju po veličini, zatim po broju pinova na samom konektoru flet kabla i po svojoj debljini (standardni ekran ili slim ekran).
 • Naš laptop servis na stanju ima sledeće tipove ekrana za laptopove:
 • Ekran za laptop 10.1 "(1024x600, 1024x768, 1024x800)
 • Ekran za laptop 11.6"
 • Ekran za laptop 14.1"
 • Ekran za laptop 15.4"
 • Ekran za laptop 15.6 "(1366x768, HD)
 • Ekran za laptop 17.3"
 • Ekran za laptop 17.3".
 • Nekada je neophodno tačno utvrditi koji je "oblik" ekrana, bez obzira na model laptopa upravo zbog kompatibilnosti (hd, full hd, sjaj, mat, anti-refleks ...itd).
 • Zamena ekrana za naše servisere ne predstavlja nikakav problem jer se zamena obavlja profesionalno i pažljivo uz poštovanje propisanih standarda za ovu vrstu servisa.

KAKO ODREDITI TIP EKRANA NA LAPTOPU ?

Najbrži i čini se najlakši način da saznate koji je tip ekrana ugrađen u vaš laptop jeste da pitate Google. Ako znate recimo da je vaš laptop Lenovo G50, ukucajte u gugl pretrazi Lenovo G50 display spec. Rezultat će biti 15,6 inch (39,62 cm) slim LED ekran. Tako ćete za bilo koji model uspeti da pronađete specifikaciju. Pogotovo kada je reč o HD i Full HD rezoluciji gde ne može biti zamene. Međutim, nekada nije tako lako utvrditi tačan model displeja bez da se ekran fizički izvadi iz kućišta. U tom slučaju bi ste morali da donesete laptop kod nas u servis.

Naša preporuka je da kupujete laptop sa LED ekranom koji ima što bolju rezoluciju. Rezolucija ekrana će vam puno značiti ako se dugo zadržavate uz laptop i potreban vam je što bolji i jasniji prikaz. U svakom slučaju, zamenski ekrani su uvek na stanju pa ako vam se desila neprijatnost da ste oštetili ekran, pozovite nas ili nas kontaktirajte putem mejla, viber-a, chat-a, kako bi smo vam rekli koje sve opcije za zamenu ekrana postoje.

Mi imamo sve ekrane za laptopove !