POZOVITE servis
064 242 6060
061 317 3681
INSTALACIJA WINDOWSA: 2.500 din
Kontakt Telefon
064 242 60 60
061 317 36 81
Adresa laptop servisa
Dimitrija Tucovića 128, Zvezdara, Beograd
Radno vreme
Pon - Pet: 10:30 h - 18:00 h

Instalacija sistema na laptopu

instalacija sistema na laptopu

Instalacija operativnog sistema na laptopu, desktop računaru ili tabletu se obavlja uglavnom nakon kupovine novog laptopa ili ako je stari sistem oštećen i počeo je da prijavljuje razne greške. Kupili ste laptop ili desktop računar bez operativnog sistema ili želite da stari sistem koji je postao spor zamenite novim sistemom, instaliranje sistema je kod nas najbrža i najpovoljnija u Beogradu i Srbiji.

Instalacija sistema se obavlja na laptop, računar, tablet uređaj ili mobilni telefon kada nema sistem ili se bivši sistem zabagovao, podiže se dugo ili se uopšte ne može startovati kako treba. Instalaciju sistema radimo hitno kako bi ste vaš laptop ili desktop računar koristili već istog dana.

Donesite vaš laptop i biće vam brzo instaliran Windows, bez potrebe da plaćate bilo šta dodatno jer je kod nas sve neophodno već uključeno u cenu instalacije.

Instalacija sistema na novi laptop

Možete aplicirati za instalaciju sistema pozivom na naš telefon bilo kada. Imajte u vidu da mi prvenstveno radimo u Beogradu, najbrže u servisu u Beogradu, na Zvezdari, blizu Gradske bolnice, u ulici Dimitrija Tucovića 128, a potom, ako je neophodno, opslužujemo i širi centar Beograda terenskim servisom, što znači da se na licu mesta instalira operativni sistem. Ukoliko nismo u mogućnosti, potrebno je da nam računar, laptop donesete u servis kako bi smo vam instalirali sistem brzo, povoljno - hitno!

Instalacija operativnog sistema u BGD laptop servisu radi se svakodnevno. Radimo instaliranje Windows 11, 10 sistema, instaliranje Windows 7 sistema, prema potrebi i XP, DOS, Linus Ubuntu, MAC OS, kao i bekapovanje fajlova, instaliranje programa i drajvera, reinstalaciju operativnog sistema, instalacija sistema na nov računar.

U laptop servisu Laptopservis bgd radimo Instalaciju operativnog sistema hitno sa svim drajverima i programima! Cena instalacije od 2500 din - akcija - popust - non-stop 2024 !

KOJI SISTEM INSTALIRATI NA LAPTOP I DESKTOP RAČUNAR

Instalacija operativnog sistema se radi ukoliko računar usporeno radi ili ako ste kupili laptop bez operativnog sistema. Operativni sistem je bitan za rad svakog laptopa i mora biti prilagođen konfiguraciji računara. Najčešće su u upotrebi Windows 10, Windows 7, novo Windows 11 polako uzima uspon, Windows 8.1 se retko više koristi.

Svaki noviji Windows zahteva malo više RAM memorije od 2 GB kako bi radio stabilno. Mi preporučujemo uvek minimum 4 GB RAM, i3 7 generacija kao i neka grafička karta tipa nVidia. Nemojte baš puno gledati u samo ime laptopa Dell, hp, Lenovo, Acer, Asus ... već treba videti šta se nudi i po kojoj ceni. Recimo nije svejedno kupiti jeftin laptop bez operativnog sistema i skuplji laptop sa sistemom - svakako da mi predlažemo da kupite jeftinije jer vam se naplaćuje sistem koji ćete morati da ponovo da re-instalirate jer radi sporo. To je dokaz u već više od 90% slučajeva da se treba osloniti na jeftiniji laptop bez sistema kako bi ste trenutno na dan (24.06.2024) uštedeli skoro 10.000 dinara. :) Nije malo.

Instalacija operativnog sistema po vašoj želji i prema konfiguraciji laptopa odnosno računara, u našem servisu ili kod Vas na terenu. Uz sistem se instaliraju svi potrebni osnovni programi i drajveri.

Kupio/la sam novi laptop, desktop računar ili tablet bez operativnog sistema i potrebna mi je instalacija sistema ... šta da radim ? . Pozovite naš laptop servis ili nam pošaljite email, Viber, WhatsApp poruku kako bi smo došli kod Vas i obavili instaliranje sistema na licu mesta. Instalacija sistema traje između 1,5 h - 2 h. Kompletno instaliranje operativnoh sistema sa instalacijom drajvera, podešavanjem i instalacijom pratećih programa maksimalno može potrajati do 3 h ako je potrebno usput obaviti i neki manji bekap podataka sa hard diska na kome se obavlja instalacija sistema.

ŠTA PODRAZUMEVA INSTALACIJA SISTEMA ?

 • Instalacija sistema Windows 11, 10 pro, Win 8.1, Windows 7, Windows XP, Linux, MAC OS (Windows 10 - verzije 1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 21H2)
 • Instalacija antivirusne zaštite (najbolji antivirus za laptop i desktop PC). Preporučićemo vam šta je najbolje za Vas!
 • Instaliranje programa za internet. Internet pretraživači za Google (Firefox, Chrome/Chromium/Edge, Opera, Safari, Vivaldi ...itd). Na srpskom po želji sa podešavanjem i zaštitom od reklama - AdBlock.
 • Instaliranje programa za foto i video (AcDsee, Gimp, VLC player, KM plejer, Gom plejer, BS plejer, Winamp... itd).
 • Instalacija programa za kucanje i obradu teksta (Office paket: Word, Excel, Outlook ... itd). PDF reader, Foxit reader.
 • Instalacija programa za RAR i ZIP arhive, za raspakivanje i zapakivanje fajlova. Komprimovanje fajlova dosta štedi prostora na disku.
 • Skype, Viber, WhatsApp, chat, komunikatori - aplikacije za Windows.
 • Po želji se instalira i TeamViewer, još bolje AnyDesk, program za servis i hitne online popravke računara putem internet konekcije, na daljinu, bez potrebe da se računar donosi u servis.
 • Cena instalacije sistema obuhvata i instalaciju kompatibilnih drajvera kao i podešavanje laptopa i računara za vezu sa internetom, štampačem i ostalim uređajima.

ŠTA NE OBUHVATA INSTALACIJA SISTEMA

Bilo koji softver koji nije uključen na spisak osnovnih programa se naplaćuje po redovnoj ceni od 500 dinara po programu. To znači da ako želite da se u vašem osnovnom paketu uključi Adobe paket ili Corel, kao i bilo koji drugi sofver koji nije na listi osnovnih programa. Naravno, prilikom svake instalacije se uračunava i popust od 20-50%. Cena instalacije se formira na osnovu statusa klijenta - ima ili nema karticu lojalnosti sa našim servisom.

Napomena: Svi programi koje instaliramo su besplatni i ne podležu zakonu o legalizaciji softvera. Ako želite da se instalira određeni softver koji zahteva unos licence odnosno ključ, potrebno je da pribavite originalan softver ili da isti kupimo umesto vass.

Cena instalacije sistema ne obuhvata eventualni bekap podataka odnosno spašavanje podataka sa sistemske particije (najčešće C). Bekap podataka se naplaćuje dodatno u zavisnosti od količine podataka po ceni već od 2.500 din.

Operativni sistemi koji se najčešće traže i koji se instaliraju sa CD/DVD odnosno USB-a su: Windows 10, Windows 7 i Windows 8.1, Linux Mint, Ubuntu, Mandriva, OpenSUSE, Centos (serveri), MAC OS. Ne postoji univerzalno pravilo po kome se instalira sistem na određeni računar. Razlog tome je što u većini slučajeva stariji računari i laptopovi brže rade pod 7-icom, dok se često dešava da i nov laptop ili desktop računar radi sporo pod 10-kom. Konfiguracija računara i laptopa direktno utiče na izbor koji operativni sistem treba instalirati pa je savet naših sertifikovanih Microsoft stručnjaka od posebne važnosti važan za klijente.

Savet servisera: Ako ste navikli da radite u Windows 7 OS, verovatno ćete se što duže, do kraja zadržati na njemu. Mi vam nećemo nametnuti bilo koji drugi sistem već ćemo vam ostaviti sedmicu. Razloga je puno, a pre svega je Windows 7 zaista fino brušeni dijamant koji je Microsoft pažljivo prilagođavao korisnicima širom sveta kroz razne pokušaje (Vista). Iako će kroz vreme sedmica nestati, njeni korisnici će je pamtiti po zaista lepo prilagođenom dizajnu, funkcijama, stabilnosti ... itd. Što se tiče verzije Windows-a, instalacija podrazumeva poslednje ažurirano izdanje sistema (trenutno 21H2) tako da nije potrebno raditi dodatno ažuriranje. Dešava se da korisnici žele da se isključi "update" Windowsa što i mi predlažemo kako ne bi došlo do problema koji najčešće nastane kod prekida konekcije pa se pojavljuje plavi ekran sa greškom u Windowsu.

Windows 10 generalno u svim svojim verzijama zahteva jače računarske mašine. Kada je reč o desktop računarima, pre svega je potrebna kvalitetna matična ploča (Asus, Gigabyte, Msi), dobar procesor na primer (i3,i5, i7, AMD FX6, FX8), zatim dovoljno DDR3 RAM memorije (minimum 4 GB), uz to bi se odlično uklopio i SSD disk od 128 - 240 GB (samo za operativni sistem). Grafička kartica igra važnu ulogu za kvalitetan i brz prikaz slike pa treba uzeti što bolju grafičku kartu, recimo (minimum GeForce GTX 560). Napajanje bi trebalo da je kvalitetno barem 500W (Chieftec, Thermaltake, ili jeftinije a dobro LC power)..

Laptopovi jednako dobro rade pod OS Windows 10, ali su u isto vreme i izbirljiviji i osetljiviji od desktopa. To znači da sve zavisi koji laptop ste kupili, po kojoj ceni i koja je konfiguracija. Recimo, nebitno koji je brend laptopa u pitanju (Asus, Acer, Compaq, Dell, emachines, Hp, Fujitsu, IBM, Lenovo, Samsung, Sony, Toshiba...itd), prvi i najvažiji je izbor procesora CPU (minimum intel i3 ili AMD neki quad core, pri čemu treba obratiti pažnju na radni takt procesora koji se izrazava u Gigahercima GHz. Sve ispod 2,5 GHz je slabo i radiće vam sporo laptop). RAM memorija na laptopu bi trebalo da bude 8 GB. Ako ste pri parama, umesto hard diska ubacite SSD disk za operativni sistem, gde je 128 GB sasvim dovoljno. Umesto DVD rezača možete ubaciti HDD po želji za podatke. Grafička karta na laptopu je od izuzetnog značaja ako se laptop koristi za dizajn, ali i za video produkciju ili samo gledanje Youtube snimaka u HD i 4k rezoluciji. Ako se ne razumete mnogo u računare, najbolje je da pitate prodavca ili pogledate na laptopu da li postoje nalepnice tipa Intel Inside i3, i5, i7 kao i AMD, AMD FX ... itd). Laptop koji ima zasebnu grafičku kartu, pored nalepnice o tipu procesora ima i nalepnicu grafičke kartice koja je u laptop integrisana.

INSTALACIJA SISTEMA CENA

Instalacija sistema u našem laptop servisu traje u proseku 90 minuta. Cena istalacije sistema je 2500 dinara. Cena instalacije Windowsa, MAC OS ili Linux-a obuhvata kompletno sve, s tim što treba imati u vidu da se programi kao što su Adob Photoshom, 3D Max Studio, Audo Cad, Corel X7, Matlab i ostali naplaćuju dodatno i cena je najčešće ne pojedinačno ali na cenu instalacije sistema se dodaje vreme potrošeno na instalaciju ovih naknadnih softvera. To je najčešće preko još dodatnih 1500 din. Što znači da bi vas (ako ste dizajner ili programer) koštalo oko 3000 dinara. Naravno, nemojte zaboraviti da ako je potrebno raditi i određeni bekap podataka koji zahteva da se izgubi još par radnih sati, cena će svakako otići i do 5000 ako smo raspoložni da vam naplatimo toliko :).

Dolazak laptop servisera je besplatan za uži centar Beograda (samo gradsko jezgro) a cena kompletne instalacije sistema je 1500 dinara. Terenska instalacija sistema (dolazak) van gradske zone se naplaćuje fiksno 1000 dinara. Znači, bilo gde, u bilo kom delu grada Beograda, računajte da instalacija sistema košta na licu mesta 2500 din. Jedino je kod nas u servisu, kada donesete laptop, desktop PC ili tablet cena svega 2500 din.

Instalacija sistema Windows 11, 10, 8, 7, XP, Linux, MAC os

 • Određivanje računarske kompatibilnosti za instalaciju – Neki softveri rade na nekim računarima a neki ne. Takođe sam operativni sistem je podržan ili ne od strane hardvera laptopa, računara ili tableta. Naši stručnjaci će utvrditi da li je vaš laptop ili računar komaptibilan sa operativnim sistemom (OS) o kome razmišljate
 • Instalacija sistema se obavlja sa CD/DVD ili USB fleša – Ako laptop ili desktop računar nemaju ugrađen DVD čitač, potrebno je instalaciju pokrenuti sa USB uređaja. Naši laptop serviseri će proveriti koji operativni sistem može pokrenuti vaš laptop ili PC računar.
 • Instalacija drajvera – se obavlja kako bi sve komponente u laptopu i računaru bile pravilno povezane i funkcionisale bez problema. Svaki laptop zahteva odgovarajuće drajvere u odnosu na operativni sistem.
 • Ažuriranje softvera – Povremeno je potrebno izvršiti ažuriranje softvera (update), Windows-a, drajvera, bios-a i programa. Svako ažuriranje donosi neka poboljšanja ili ispravke nekompatibilnosti u odnosu na prethodnu verziju.
 • Instalacija programa i kreiranje prečica (ikonice) – Takođe ćemo vam obaviti instalaciju potrebnih programa i kreiranje prečica na radnoj površini.

Pre nego što vam predamo laptop/desktop računar sa novim operativnim sistemom na korišćenje, dobićete našu tehničku pomoć kako se određeni programi koriste. Besplatna podrška puno znači klijentima koji se po prvi put sreću sa novim operatrivnim sistemom.

Instaliranje programa na laptopu

Programi na računaru služe da bi se obavio određeni zadatak. Ukoliko su vama ili vašoj firmi potrebni određeni- specifični programi koji ne spadaju o osnovne prilikom instalacije, naš laptop servs računara će vam izaći u susret.

U osnovne programe instalacije sistema ubrajamo: Antivirusni program, Adobe pdf čitač, Audio plejer, Video plejer, Internet pretraživač (Chrome, Firefox, Opera), Skype + GRATIS paket MS Office 2007 / 2010 / 2016 /2019/2020/2021/2022/2023/2024 (Word, Excel, Outlok, Power Point, Visio... itd. Posebno izdvajamo programe za studente elektrotehničkog, građevinskog i mašinskog fakulteta koji su veoma aktuelni.

Programi koje vam možemo instalirati a koji se dodatno plaćaju: AutoCad, Photoshop, Adobe Ilustrator, 3D max, posebno prilagođeni programi za firme i fizička lica, knjigovodstveni programi, programi za web i grafički dizajn ...itd.

Instalacija sistema prosečno traje oko 1,5-2 sata i za to vreme se instaliraju svi potrebni drajveri i programi, vrši se podešavanje sistema (optimizacija), kako bi ste normalno mogli da koristite vaš laptop računar.

Bekap i čuvanje podataka na hard disku-SSD

Obzirom da se prilikom instalacije sistema uglavnom vrši formatiranje sistemske particije (C), to znači i trajni gubitak podataka koji se nalaze na njoj. Kako bi se izbegla komplikacija i nepotrebno spašavanje podataka sa hard diska, predlažemo vam da važne fajlove čuvate na particiju D ili bilo koju drugu koja nije sistemska. Naši serviseri uvek mogu da obave spašavanje i čuvanje podataka kada je potrebno, samo što morate biti sigurni da je to neophosno.Predlog je i savet da se važni podaci nikako ne čuvaju na računaru koji se stalno koristi za surfovanje na internetu bez zaštite kao i na hard disku koji je konstantno aktivan. Hard disk ima svoj životni vek i stalna amortizacija dovodi do elektronskih i mehaničkih oštećenja odnosno do gubitka podataka na disku.

INSTALACIJA SISTEMA - LAPTOP SERVIS BEOGRAD

DIMITRIJA TUCOVIĆA 128 ZVEZDARA, BEOGRAD - GRADSKA BOLNICA ZVEZDARA PREVOZ (TROLE 28,40 I BUS 77 I 79)

LAPTOP ILI BILO KOJI DRUGI UREĐAJ (KOMPJUTER DESKTOP, SERVER, TABLET, TRANSFORMER, TELEFON) SE ZAVRŠAVA U ISTOM DANU, BEZ DUGOG ČEKANJA.