SERVIS KULERA: 2.500 din
Kontakt Telefon
064 242 60 60
Adresa laptop servisa
Dimitrija Tucovića 128, Zvezdara, Beograd
Radno vreme
Pon - Pet: 10:00 h - 18:00 h
Subotom 10:00 h - 15:00 h
Nedeljom samo brzi servis

Servis kulera

servis kulera

Servis kulera odnosno popravka ili zamena ventilatora i pratećih elemenata radi se kada je kuler laptopa prestao da radi ili je postao bučan, grebe, čuje se, bučan je ili zuji. U principu, najčešće je slučaj da se kuler vrti ali je osovinica izasla iz ose pri čemu se propeler okreće nepravilno i zakačinje o plastiku ili aluminijumsk kućište, stvarajući na taj način neugodan zvuk (pišti, zuji, zvrnda, bruji, šišti ...). .

ZAMENA KULERA NA LAPTOPU

Zamena kulera se u našem laptop servisu radi u roku od nekih pola sata-sat vremena, pri čemu se radi kompletan mali servis rashladne grane na laptopu. Znači, pošto se laptop kompletno rasklapa kako bi se skinuo kuler, obavezno se skida rashladna grana (bakarni hladnjak) koja služi da odvede vani vreo vazduh sa procesora, grafičkog čipa, čipseta, biosa i uopšte iz unutrašnjosti laptopa.

Ukoliko dugo niste čistili laptop, onda je verovatno to i uzrok kvara na kuleru koji se redovnim servisom i održavanjem (čišćenje laptopa jednom godišnje) podmazuje, čisti, pa i reparira ako je potrebno. Znači, vi plaćate samo zamenu kulera pri čemu vam je usluga čišćenje gratis.

POPRAVKA KULERA

Popravka kulera se radi kada je to izvodljivo i isplativije nego zamena kulera u kompletu. Najteži kvar koji kuler može pretrpeti je kvar na motoru i lom propelera. Manje više, ležaj i osovina se relativno lako srede. Propeleri se mogu repaririati ili se menja kompletan set sa novim elisama. Takođe se i motorić menja ako je neispravan. Dešava se takođe da se ventilator zapekne i blokira (ukoči) ali ne pregori. U tom slučaju se rasklapa, čisti i podmazuje i onda radi kao nov.

 

CENA ZAMENE LAPTOP KULERA

Cena zamene kulera zavisi od modela laptopa. Naš laptop servis ima na stanju kulere za većinu modela laptopova, a ono što nema može da se poruči. Prosečno se cena kulera kreće oko 3500 dinara.

Posetite naš laptop servis i proverite ispravnost kulera kako bi ste izbegli skupe popravke kao što su kvar grafičke kartice, popravka matične ploče i slično.